Van restjes tot vrolijke fiets

geplaatst in: Blog | 5

Ik had van allerlei resten garen. Kleine beetjes, rare kleuren, bij elkaar heel wat. En ja, wat ga je daar dan mee doen? Ook had ik een fiets, een best leuke fiets. Eigenlijk ook wel mijn kleur, zwart. Maar ja, daar zijn er zoveel al van… Dus kwam bij mij het idee om mijn fiets eens in te pakken in de vele resten die ik had. Na wat meetwerk van aardig wat onderdelen aan de slag, nog wat passen en toen vastmaken! Met dit als resultaat. Denk dat hij wel op gaat vallen in het fietsenrek 😉

5 Responses

 1. patricia

  zeer tof !!!! heb tijdje geleden ook een volledig gehaakt stoeltje gezien , zou dit graag proberen maar weet niet goed hoe eraan te beginnen , misschien heb je enkele tips ? alvast bedankt 🙂

 2. hilde

  Wat is dit mooi !!! je wordt er gewoon vrolijk van… ik denk er al lang over mijn oude fiets in verschillende kleuren te verven… maar dit lijkt me nog veel leuker… ja,ook bij mij zouden enkele tips welkom zijn om aan zoiets te beginnen… in ieder geval; dank je om dit te delen!!
  Lieve groet, Hilde*

 3. Esther

  Hoi dames,
  bedankt voor jullie leuke reacties! Ja, hoe doe je dat? Ik ben begonnen met de bovenste stang, toen nog geen idee dat ik bijna de hele fiets ging doen 😉 Je meet de omtrek en dat wordt de breedte van je gehaakte (of gebreide lapje) en de lengte van de stang, de lengte van je lapje. En dat geldt dan natuurlijk ook voor een stoelpoot 😉 Af en toe even wat passen.
  Voor sommige onderdelen kan het even wat puzzelen zijn en soms moest het lapje breder of smaller eindigen, dus dan wat meerderen of minderen.
  Ik heb eerst alle onderdelen gehaakt en toen alles bevestigd. Makkelijkst gewoon rijgen met stopnaald en draad. Oh, en even briefjes bevestigen welk lapje voor welk onderdeel is, is wel handig! Foto van alle onderdelen staat nog wel in het blog: dat werd tijd!

  Groet,
  Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *