Mijn eigen Tardis

geplaatst in: Blog | 0

Tja, dat ik niet alleen maar aan het haken ben maar af en toe ook wat anders doe, is hier het bewijs van. Ik heb mijn eigen Tardis gebouwd!! Nou ja, mijn eigen, hij is bedoeld als kattenhuis. Een Tardis, dat zal voor velen vraagtekens oproepen dus zal ik maar beginnen met het uitleggen wat een Tardis is. Een Tardis is de tijdmachine/ ruimteschip uit de Britse sciencefiction serie Dr. Who. Het staat voor Time And Relative Dimension In Space. Zo, nu jullie dit allemaal weten, willen jullie vast ook weten waarom ik in hemelsnaam mijn eigen Tardis heb gebouwd.

In de loop der jaren ben ik steeds meer sciencefiction en fantasy series gaan kijken. De schuldige hiervan is manlief Thijs, altijd al sciencefiction fan. Zoals bij meer series begint het met mij met een half oog meekijken, dan met een, dan met twee en vervolgens ben ik vaak degene die zegt: “kijken we er nog een?” Zo dus ook met deze geweldige serie Dr Who.

In de tijd dat ik nog met een half ook meekeek, waren wij op vakantie in Engeland. Daar zag Thijs een opblaasbare Dalek, een figuur uit de serie. Opblaasbaar, dus plastic, en wel in de “mooie” (ahum) kleuren geel en rood. Meer dan een meter hoog en dat leek hem wel wat voor in huis……. Hmmm, dat plan ging dus niet door, dat snappen jullie ook.

Enige tijd terug, in de tijd van de twee ogen en “kijken we er nog een?” zag ik op Facebook een kattenhuis voorbij komen van een Tardis!! Hoe cool, dacht ik. En hoewel Thijs waarschijnlijk allang de opblaasbare Dalek vergeten was, zei ik: “Ik heb de compromis gevonden.” Zijn antwoord was natuurlijk ja, dat leek hem wel wat. Maar ja, dat was natuurlijk wel een klusje wat ik zelf wilde doen en onder het mom: “Daar heb jij toch geen tijd voor. Zal ik er dan een bouwen?” ben ik aan de slag gegaan. Een “echte” Tardis is natuurlijk wel flink en aangezien wij hem in gedachten hadden om in de woonkamer te zetten, heb ik hem een maatje kleiner gemaakt.

Samen met mijn handige vader wat wezen tekenen en rekenen en na een middagje in de schuur bij paps waren we zover dat alle onderdelen gezaagd waren en ik het zelf thuis verder in elkaar kon gaan zetten. Het dakje is het enige onderdeel wat we vooraf samen in elkaar hebben gezet. Dus hup, alle onderdelen in de auto, vanuit de grote schuur van mijn vader, naar onze eigen kleine computerkamer die werd omgetoverd naar klushok.

Stukje voor stukje vorderde het project. Lijmen, boren, schroeven, spijkeren, schuren, schilderen. Om hem zo gelijkend mogelijk te maken een mooi kleurtje blauw uitgezocht, een handgreepje op de deur gemaakt en natuurlijk het bordje erop. Ook de borden met Police Box mochten natuurlijk niet ontbreken. Voor de raampjes heb ik doorzichtig folie en plakfolie gebruikt. De binnenkant heb ik goud geschilderd en er zit een plankje met vloerbedekking in, lekker om in te liggen voor de katten, want daar is hij immers voor 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *